Rehberlik Servisi

HALFETİ ANAKOLU REHBERLİK SERVİSİ

Halfeti Anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü olarak amacımız kendini tanıyan, sorgulayan, eleştiren, iletişim becerisi gelişmiş, psikolojik açıdan sağlıklı, kendini doğru ifade edebilen, kendini gerçekleştirmiş yetkin ve etkin bireyler olmalarını sağlamaktır.

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Velilere Yönelik Çalışmalar

Velilerimizle bireysel görüşmeler, velilerin ihtiyaçları doğrultusunda ve rehberlik biriminin gerek gördüğü durumlarda gerçekleştirilir. Veli görüşmelerindeki amaç, veli ile işbirliği içerisinde, öğrencinin davranış bozukluğunu gidermek, öğrenciye sorumluluk kazandırmak, iletişim becerilerini güçlendirmek, öğrencilerin kaygılarını kontrol altına alabilmektir. Ayrıca velilerimize gerekli konularda Aile Eğitim Seminerleri verilmektedir.

Öğrencilere Yönelik Çalışmalar

ü  Oryantasyon